۱۰ نکته درباره “امنیت” تلفن های هوشمند



هنگامی که صحبت از مسائل امنیتی می شود و پای گوشی های هوشمند – اسمارت فون ها – به میان می آید، اینکه یک گوشی هوشمند امن تر از رایانه های معمولی است، توهمی بیش نیست. اگر شما می توانید به اطلاعات و داده های خود در گوشی تان دسترسی پیدا کنید، مطمئن باشید هکر ها نیز این کار را می توانند انجام دهند.

اما هکرها از گوشی شما چه می خواهند و چرا باید گوشی شما را هک کنند؟ شما از طریق گوشی هوشمند خود به سیستم بانکی خود متصل هستید، هکر ها می خواهند به رمز عبور شما دست پیدا کنند. آنها همچنین می خواهند به ایمیل شخصی و یا کاری شما – یا حتس از این طریق ایمیل رئیس شما - دسترسی پیدا کنند. می خواهند وقتی گوشی هوشمند شما به رایانه شما متصل می شود و سینک (sync) می کند از این طریق به کامپیوتر شما هم دسترسی پیدا کنند و یا بسیاری موارد دیگر که می تواند برای هر فردی مشکل آفرین باشد. 

هوشیار باشید!

اکنون زمان آن رسیده است که از خواب بیدار شوید و نکات امنیتی را بیشتر رعایت کند و هکرها را به سختی و عذاب بیندازید.  اگر شما مدیر یک شرکت هستید و با گوشی هوشمند خود کارهایتان را انجام می دهید یا اگر حتی  یک دختر یا پسر جوان هستید که از گوشی هوشمند خود لذت می برید، بهتر است که پیشنهادهای کارشناسان مسائل امنیتی را جدی بگیرید. 

 

آن چه باید انجام دهی 

اول ؛ صحفه نمایش (صفحه اصلی) گوشی خود را قفل کن؛ شاید در نگاه اول این کار بسیار ساده ای به نظر برسد اما همین کار ساده می تواند امنیت گوشی شما را تا حد چشمگیری ارتقا بخشد. به طور کلی هر چیز و هر لایه ای که بتواند امنیت شما را افزایش دهد و بتواند برای افرادی غیر از شما دردسر ایجاد کند، مفید است.

دوم ؛ خدمات از راه دور گوشی خود را نصب و فعال کن؛ همه گوشی های تلفن هوشمند دارای این خدمات از راه دور هستند. برنامه هایی مثل جی پی اس که کجا گوشیتان را جا گذاشته اید یا مواردی چون remote lock, remote wipe می توانید همه این برنامه ها و یا بعضی از این برنامه ها را فعال کنید. برای درک بهتر این بخش بهتر است بخش سوم را ادامه دهید. 

سوم؛ از اطلاعات گوشی خود نسخه پشتیبان بگیر ؛ از هر طریق ممکن چه کپی کردن ساده و یا اسکن کردن از اطلاعات و اسناد و عکس ها و.. خود یک کپی در رایانه خود داشته باشید. این موضوع می تواند کمک بزرگی باشد برای شما. اهمیت این موضوع برای شما زمانی روشن خواهد شد که گوشی شما به سرقت رفته باشد یا گم شده باشد و شما نیاز به اطلاعات خود دارید.

چهارم ؛ از رمز نگاری “ encryption ” قابل دسترس استفاده کن؛ اگر می توانی از برنامه های رمزنگاری استفاده کنی، حتما این کار را انجام بده. البته نه از هر برنامه ای که در اولین جستجو می بینی. این به شما کمک می کند تا دسترسی به اطلاعات شما بسیار مشکل تر باشد. این موضوع درباره کارت های حافظه و یو اس بی ها نیز صدق می کند. 

پنجم ؛ از انتی ویروس استفاده کن؛ نرم افزارهای مخرب تلفن های هوشمند هر روز در حال توسعه و افزایش است. با توجه به اهمیت ای گوشی ها در زندگی امروزی ما خصوصا ارتباط با حساب بانکی و امور مالی، پرداخت قبض ها و شبکه های اجتماعی و.. هکرها علاقه زیادی به دسترسی تلفن همراه شما و دستبرد به حسابهای بانکی شما از این طریق دارند. 

 

آنچه نباید انجام دهی

 

اول : به اینترنت وایرلس مناطقی که به آنها اعتماد نداری متصل نشو؛ در کافی شاپ ها یا فرودگاهها به اینترنت های وایرلس رایگان غیر قابل اعتماد متصل نشوید یا در غیر این صورت نکات امنیتی را در نظر بگیرید. اطلاعات ورود به سیستم یا اطلاعات شخصی شما می تواند در دسترس دیگر کسانی که از این شبکه اینترنتی استفاده می کنند و یا کسانی که چنین شبکه های استفاده از اینترنت را مهیا کرده اند، قرار گیرد. 

دوم:‌ این نکته هم قابل ذکر است که اگر گوشی شما در بخش سینک کردن به صورت خودکار باشد و نیازی به تائید شما نداشته باشد، در هنگام سینک کردن برای ارسال اطلاعات و یا دریافت اطلاعات دیگران نیز که از شبکه اینترنت وای فا استفاده می کنند نیز می توانند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند. 

سوم : منتظر گزارش دادن نباش؛ بلافاصله پس از اینکه متوجه شدی که گوشی ات گم شده و یا دزدیده شده موضوع را به مدیر شبکه یا فردی که می تواند در این زمینه مسئولیت داشته باشد اطلاع بده. از گوشی خود همچون کیف پول خود محافظت کنید. نگران نباشید اگر به سرعت عمل کنید می توانید اطلاعاتتان را حفظ و دوباره آنها را بازیابی کنید. 

چهارم : به روز رسانی را سرسری نگیر؛ سیستم عامل خود و اپلی کیشن ها و برنامه هایت را به روزکن. هر برنامه ای مشکل امنیتی دارد که به مرور پیدا می شود و با به روز رسانی می توانی امنیت گوشی خود را ارتقا دهی. هر روز که بگذرد و برنامه هایت را به روز رسانی نکنی، به همان میزان ریسک امنیت گوشی خود را افزایش داده ای.

پنجم ؛ فکر نکن گوشی هوشمند امن تر از رایانه است؛ این یک واقعیت است که ویروس ها و دیگر نرم افزارهای مخرب برای گوشی های هوشمند و برنامه هایشان وجود دارند. حملات فیشینگ Phishing هنوز هم در مرورگرهای تلفن های همراه موثر هستند. همه انچه برای مراقبت و امنیت رایانه شخصی خود در نظر می گیری، در خصوص تلفن های هوشمند نیز در نظر بگیر. از کلیک کردن بر روی لینک هایی که برای شما ایمیل می شود و یا اس ام اس  می شود پرهیز کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد